Merkevaren Hamar bygges innenfra

Betraktninger fra ordførerkandidat Aud M. Riseng

Jeg flyttet til Hamar rett før OL, og kan dermed feire 25 år i Hamar i disse dager. Mine fire barn er hamarsinger, mine to stebarn er delvis hamarsinger og delvis drammensere. Min eldste stedatter har jammen meg bosatt seg på Gjøvik, så kanskje mine barnebarn får et søskenbarn på Gjøvik?

Hamar er en fantastisk kommune å bo i, og jeg kan ikke tenke meg å bo noe annet sted. Her blir jeg. Jeg har mange innflyttervenner som tenker akkurat slik. Hamar har alt jeg kan drømme om; fantastiske somre ved Mjøsa og fantastiske vintre med skiføre overalt. Vår og høst kan nytes i vår flotte natur. Du kan drive med det meste på fritida fra breddeidretter som fotball, håndball og ishockey og de smalere idrettene, til teater, musikk, kor og korps, kunst og kultur. Vi har det urbane og yrende folkelivet, men også stillhet om du vil. Du kan bo i by og du kan bo på bygda i en og samme kommune. Dette er gode grunner til at jeg, hamarsinger generelt, mange av mine innflyttede venner og mange av kommende innflyttere til Innlandet velger Hamar. Vi har jobbene, vi har barnehagene og vi har de gode skolene.

Alle vi som bor i Hamar er ambassadører for kommunen vår. Vi som er politikere har et særlig ansvar for å framsnakke kommunen utad. For det er uttalt mål at vi vil ha enda flere innbyggere til Hamar, og da må vi være attraktive. Det må vi få fram, og det er ikke vanskelig, fordi det er så mye bra med Hamar. Og det vi gjentar mange nok ganger, har lett for å bli en sannhet.

Vi hamarsinger, kaller Hamar for Innlandshovedstaden. Det jeg imidlertid av og til merker, er at naboene våre rynker litt på nesa når jeg sier det. Det faller ikke alltid i smak i andre deler av Innlandet. Det er mye bedre at våre naboer definerer Innlandshovedstaden. Hvis våre naboer er tjent med at Hamar er Innlandshovedstaden, vil de bygge opp under det. Vi må gjøre oss fortjent til den tittelen, og det forplikter å ha den. Hamar skal være den rause, gode og omsorgsfulle storesøsteren i Innlandet. Hun som vil andre vel, som gleder seg over andres suksess, fordi det truer ikke hennes posisjon som storesøster. Hun setter høye krav til seg selv og opptrer forbilledlig. Ikke egoistisk, grinete og gnien. 

Hvis vi heier på våre venner i Innlandet, vil de heie på oss. Det er en ganske kjent mekanisme. Alle er en del av «Innlandslaget». Når Innlandet gjør det bra, er det bra for oss alle. Vi har mektige konkurrenter i Viken og Trøndelag og de andre nye fylkene. Men, står vi sammen, og i tillegg får god hjelp av venner på Stortinget, så vil Innlandet bli vinnere framover. Både i forhold til å skaffe nye framtidsrettede arbeidsplasser, skape utvikling og gi framtidshåp.

Hamar har alt. Folk flytter hit av mange grunner. Jeg kjenner folk som flyttet hit, fordi sønnen på 13 år ville spille hockey på Storhamar. Jeg kjenner folk som flyttet hit, på grunn av muligheten for stabilt vintervær. De vil gå på ski i helgene. Det er ikke bare jobb som gjør at folk vil flytte til Hamar, det er også livet vi skal leve på fritida, i helger og i ferier, som gir deg det gode liv på Hamar. Og vi hamarsinger, vi står med åpne armer og ønsker nye borgere velkommen. Selv skal jeg love å framsnakke både Hamar og våre nabokommuner.

Merkevaren Hamar bygges innenfra gjennom alt vi sier og gjør, og vi får det omdømmet vi til enhver tid fortjener.

Aud M Riseng, ordførerkandidat